tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kun seksuaalisuus on uutinen.


Eihän se niin pitäisi olla, mutta on.

Kun ystäväni heitti minulle viikonloppuna sanan "sensaatioseksuaali", rupesin pohtimaan omaa suuntautumista. Miksi kaapista tulo, homous (lesbous) tai esimerkiksi sukupuolen korjaus on niin iso numero? Lehdet revittelevät otsikoita kaapista tulosta, ollaan kauhistuneita tyttöjen välisestä rakkaudesta, miksi perheen isä korjaa sukupuolensa?

Nykyään homobaareihin ryntää valtava määrä nuoria teinejä, jotka kilvan julistavat olevansa homoja tai lesboja. Jotenkin homoudesta on tullut trendi, sensaatio! On cool olla homo! Samaan aikaan unohdetaan, että on valtava määrä niitä jotka oikeesti haluisivat olla sitä, mutta pysyvät hiljaa (just siellä kaapissa).Pelätään, että omasta minuudesta tulee kaikkien viihdettä, sirkusta, julkista.

Lähes yhtä paljon jaksetaan ihmetellä ja päivitellä, miksi seksuaalivähemmistöön kuuluvat vaativat uudestaan ja uudestaan omia oikeuksiaan ja muistuttavat olemassaolostaan. Omalla kohdallakin olen saanut kummastelua siitä, miksi nostan esille vähemmistön uutisia ja sitä sateenkaarilippua. Miksi?

No siksi, että asiat eivät ole kunnossa. Siksi, että ihmisoikeudet eivät jakaudu kaikille tasapuolisesti. Siksi, että homous on edelleen kirosana liian monille. Siksi, että monet pelkäävät meitä. Siksi, että on outoa, jos korjaa sukupuolensa. Siksi, että syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta on ja tapahtuu koko ajan. Siksi.

En todellakaan haluaisi, että homous tai lesbous olisi uutinen. En haluaisi lukea kaapista tuloja tai sitä ihmettelua kahden naisen rakkaudesta. NIIN EI PITÄISI OLLA. Ei ole kaappeja, on vain asenteita. Homous ei ole sensaatiota. Homous on ihminen ja suuntautuminen. Ei numero, ei show, ei otsikko. Piste. Se on totta, että homot rakastavat usein glamouria, värikkyyttä, hymyilevät paljon ja ovat eläväisiä! Se on elämää, se ei ole uutinen.

Odotan sitä päivää, jolloin voidaan vapaasti olla mitä ollaan ja se hyväksytään. Onneksi asiat menevät koko ajan eteenpäin ja päivittäin se raja pienenee ja kapenee. Voitas vaan olla. Ei niin, että oma suuntautuminen olisi haloo tai sensaatiota. Siihen asti näitä päivitellään ja nostetaan liput tankoon!

Be Proud, be yourself.

4 kommenttia:

 1. Hear, hear! Ja jos ei edes tarvitsisi olla sitä hyväksymistä tai hyväksyntää. Että homous olisi niin arkinen asia, ettei kiväkään kiinnostaisi onko vai eikö ole, saako vai eikö saa olla. Sitä päivää odotellessa, muru <3

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!
  Ite olen sukupuolen korjaava (pojasta tytöksi) Ja jotenki vaa tuntuu et se on jotenkin tosi iso asia kaikille random ihmisille jotka kuulee musta ekaa kertaa vasta.
  Mutta ihanaa kun yhä enemmän ja enemmän nykyään alkaa ihmiset hyväksymään erilaisuutta.
  Vaika kylläkin P:tä tulee edelleen niskaan mutta onneks oon oppinu siihen etten välitä asiasta vaan annan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Sä olet superrohkea ja esikuva monelle, joka pohtii samoja asioita! Isot femmat sulle! Olet omalla osallasi tekemässä tärkeää hommaa, tuot tarinasi esille! Se tarina ei ole erikoisuus tai outous vaan SINÄ! Juuri sellainen kun olet!

   Poista